Teched Madrid 2013 Dag 1

by rcats on June 26, 2013

Na een last-minute goedkeuring voor een bezoek aan TechEd Madrid (YES!) kon ik van het weekend gelukkig nog een ticket, vlucht en hotel boeken. Het Hotel is prima, de verbindingen zijn, wel, sub-optimaal. Gelukkig heeft het hotel een pendel service naar het congresscentrum, waarmee je, met veel ge-onderhandel, ook daadwerkelijk bij het congresscentrum kunt komen (en niet terug naar het vliegveld, wat ze blijkbaar graag willen). WIFI is voor de verandering een keer prima geregeld! ole.

Maandagmiddag aangekomen met een van de laatst beschikbare vluchten, met een retourvlucht op vrijdag. Ik mis dan de laatste sessies, maar deze zijn allemaal online te bekijken dus dat scheelt. Direct mijn tas gestalt en even in het centrum gaan kijken, want gezien het congress schema (elke dag van 8.30 tot 18.15) kan het wel eens zo zijn dat een trip naar het centrum er verder niet meer van gaat komen. Misschien vanavond bij de TechEd country drinks, maar ik ben redelijk brakjes. Het hotel heeft houten vloeren, wat er flashy uitziet, maar waardoor ik ook weet dat mijn buurman om 6u al up-and-running is (what the hell dude). En ik slaap natuurlijk wat onwennig zonder die kleine in de buurt (aaaaaaaaaaaah).

Terug in het hotel nog even een biertje gedaan met wat mede conference gangers en daarna naar bed.

Anyways, dinsdag de eerste dag met sessies bezocht. De keynote was ‘s ochtends met Brad Anderson gevolgd door een aantal foundational sessions over de belangrijkste onderwerpen die deze week de revue gaan passeren: veel systemcenter met intune, sql server, windows phone 8, SharePoint en azure. Er zijn aantal aankondigingen gedaan (SQL server 2014 o.a.). Redelijk wat focus op de IT Pros, maar er is voldoende te doen rondom Azure en development; ik probeer het allemaal een beetje af te wisselen. De eerste sessies waren mildly interesting, waarna ik een deep-dive in Entity Framework 6 wilde bijwonen, maar dat is de eerste sessie die helaas vol was. Maakt niet uit, was maar 20 minuten lopen. Uit pure ellende (geintje Jan) bij een sessie over Microsoft insight (Hadoop en Big Data) aangeschoven en daar werd ik weer helemaal wakker van. Erg leuk spul, wil ik graag mee aan de slag. Het ecosysteem van hadoop is redelijk uitgebreid en de mogelijkheden zijn wel, awesome. De foto’s willen niet echt uploaden van mijn telefoon, dus die volgen nog. Verbazingwekkend genoeg hebben ze problemen om een beetje stabiele WIFI te garanderen, met gemiddeld 3 connected device per NERD.

Na de lunch ook nog een sessie bijgewoond over IAAS, met focus op Azure virtual machines en virtual networks om snel en goedkoop volledige dev omgevingen de lucht in te helpen. Was er al bekend mee, maar interessant om aan te horen. Laatste sessie van de dag gekozen voor een developer sessie over Advanced debugging, maar na het eerste half uur niets gehoord te hebben wat ik niet al wist ben ik gaan kijken of de bar al open was. Tot mijn grote paniek was dit niet het geval. Toen maar even kort gesproken met iemand van de AppSense stand om te kijken hoe hun MobileNow (SAAS) oplossing voor MDM ervoor staat. Ziet er prima uit, demo account is zo aangemaakt. Daarna even iemand van het hotel opgezocht (IT guy die bij Europol werkt) en daarmee een paar biertjes gedronken. Ticket voor een feestje opgepikt, maar ik zit al redelijk stuk, dus ga rond 20u terug naar het hotel om deze blog te schrijven, wat ik vervolgens uitstel tot de dag erna om in plaats daarvan een film te kijken in bed. 21 en over: niet best, maar ik moest wel een paar keer hard lachen (kan ook door de biertjes komen).

Terugkomen naar het hotel was nog een interessante opverigens want de pickup van het hotel om 20u was er uiteraard niet, maar dat is allemaal goed gekomen. Terug in het hotel direct vervoer voor de ochtend erna geregeld, wat door de manager met veel autoriteit en overtuiging bevestigd werd, maar vanochtend moesten we het nog even opnieuw regelen (seriously?).

Over 4 minuten gaan we weer starten. Ik pak nog even een nespresso (eindelijk goede koffie op teched!) en i’ll be back

Tell Everyone:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Reddit

One comment

He Rizne, nice reading!
Keep it up and learn something 😉

by Peter on June 27, 2013 at 12:58. Reply #

Leave your comment

Not published.

If you have one.